top of page

Hvordan bygge langsiktige relasjoner?

Updated: Oct 14, 2020


Ønsker du en business som går så det suser? Og drømmer du om å dele opplevelsen av kvalitet, kunnskap og trygghet sammen med kunder og forretningsforbindelser?

- Prøv langsiktige relasjoner


Jeg har skrevet en del om nettverksbygging, om sosiale medier og om det å bygge langsiktige relasjoner og hvorfor. I kveld ønsker jeg å utdype hvorfor langsiktige relasjoner er viktig, og litt om hvordan du kan dyrke det. Dette er et ekstremt viktig tema, dersom du vil bygge et bærekraftig nettverk vel og merke!


Langsiktige relasjoner er først og fremst viktig fordi det gir en økt opplevelse av kvalitet, trygghet og kunnskap. Det gir trygghet til å stole på og eventuelt anbefale hverandre videre. Dette gjelder enten det er snakk om en verdifull forretningspartner, en eksiterende arbeidsgiver, en ny jobb, en god venn, en verdig fadder eller en trygg livspartner.


Det at det tar tid å bygge langsiktige relasjoner har jeg vært inne på tidligere, men det er ekstremt viktig for ditt renommé og viktig forhold til den tryggheten du gir ved å gi en referanse. Sender jeg en kunde til deg, er det viktig at du leverer forhold til den forventingen som er bygget opp gjennom min anbefaling. Men for at jeg skal kunne anbefale deg må jeg føle med trygg på at jeg kjenner deg, businessen din, kvaliteten du leverer og at jeg føler meg trygg på at kunden jeg sender til deg får en skikkelig god kundeopplevelse. Når dette foregår på en ideell måte, kommer alle parter styrket ut av det!


Følelsen av tilhørighet, gleden av å være i en solid relasjon og synergieffekten du får av å bygge langsiktige relasjoner - kommer først når motivasjonen er fokusert på tilstedeværelse! Det å lytte, og det å stille gode spørsmål som gjør at du forstår hva relasjonen din jobber med. Det er viktig å være en god og verdifull samarbeidspartner. Det å ønske å bidra og hjelpe uten noen fokus på gevinst. Det er viktig for en relasjon blir først langsiktig når den næres på oppriktige og gode intensjoner.


Det er selvsagt viktig å fokusere på gevinst også, det er tross alt business vi snakker om. - men tiden og innsatsen du bruker for å bygge den langsiktige relasjonen, er som innskudd i banken som må til før du kan se at du har råd til å ta ut penger.


Det å investere i forretningspartnere som du kan - gi og få - gode verdifulle referanser av i fremtiden, er det som fører til langsiktige relasjoner og varig business.


Neste gang du stiller en forretningspartner spørsmålet; Hvordan har du det? Ikke bare still spørsmålet slik at det fremstår at du mener det, men virkelig MEN det! Engasjer deg, Lytt og tenk godt etter på hvordan du kan bidra og hjelpe til. Man skal ikke hjelpe alle, men de man engasjerer seg i - de som man har startet reisen med å bygge den langsiktige relasjonen til. Gi gode referanser som gir gode resultater der relasjonen er verdt å ta vare på!


Sosiale medier er en enkel og lett tilgjengelig metode for å pleie en forretnings relasjon

En enkel måte å starte en forretningsforbindelse på, er å bli kjent med hverandres sosiale plattformer slik som LinkedIn, Facebook, Twitter og Instagram. Følg hverandre i sosiale medier slik at forutsetningen ligger til rette for at man kan bli bedre kjent med hverandre å se hvordan den nye relasjonen fremstår profesjonelt. Etter en stund, om du føler deg trygg på kvaliteten som leveres kan du gå inn på businessprofilen å invitere dine venner til å like siden til din relasjon. Om begge gjør det for hverandre som en avtalt aktivitet, vil begge umiddelbart øke antall følgere betraktelig over natten. Det å henge seg litt på hverandre ved å følge aktivt med gir ikke bare bedre forutsetninger til å bygge en relasjoner basert på å virkelig kjenne hverandres business, men det gir også en mulighet til aktivt å heie hverandre frem i hverdagen uten at man møtes ukentlig.


Vil du lese flere innlegg fra Moi Impact Agency? Følg oss på Facebook, LinkedIn og Instagram for å holde deg oppdatert på siste nytt. Følg oss også på YouTube for å se noen av våre SoMe-videoer.


Moi Impact Agency har spesialisert seg på sosiale medier og skreddersyr kampanjer, innholdsproduksjon og enkle kostnadseffektive bidrag innen sosiale medier! Book MIA i dag - jeg kan hjelpe deg med ALT innen sosiale medier!


144 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page