top of page

Hvordan drive et verdensomspennende business nettverk under lockdown? [BNI]

Updated: Nov 29, 2020

Den siste måneden nådde business nettverket BNI 9 800 grupper globalt, og den siste uken gjennomførte BNI, sitt årlige Global Convention 2020! Opprinnelig skulle det globale business seminaret finne sted i Miami, der partnere fra hele verden skulle møtes! Men nå er lockdown nr.2 på under et år i full sving - og likevel har forretningsnettverket en kjempe suksess! Hvordan er det at man kan holde liv i et business nettverk som er basert på referanser og anbefalinger, gode gammeldagse håndtrykk, ukentlige møter, og en-til-en møter når hele den fysiske verden settes på pause? Hvordan får BNI det til?


Forventninger om BUSINESS CONVENTION under palmer, med sol og kritthvite strender i Miami - ble til en kjempe suksess selv om BNI GLOBAL CONVENTION ble et online seminar denne uken fra 11-14.november! 7 500 forretningsfolk deltok på det globale business seminaret, med fokus på å være sammen for utvikling og vekst!


Jeg snakker mye businessnettverk i bloggen min, fordi det ofte er det det dreier seg om enten det er et organisert nettverk som BNI - eller det er nettverket av forbindelser du har knyttet til deg over mange år. For det er utfordrende å drive business om man prøver å få ballen til å rulle alene.


Denne uken gjennomførte BNI sitt årlige business seminar online, dette på tross av at tusenvis av forretningspartnere, teamledere og konsulenter hadde gledet seg til å reise til farger rike og spennende Miami! Jeg er forretningspartner i BNI Alpha som møtes hver torsdag morgen kl.0700 på Aker Brygge, men pga. omstendighetene møtes vi nå online gjennom Zoom. Der gjennomfører vi den samme agendaen som om vi skulle møttes fysisk. På samme måte gjennomførte BNI International sitt globale event online.


Hvordan får BNI 7 500 personer til å møte opp DIGITALT når BNI Global Convention 2020 egentlig skulle gjennomføres på et av de beste hotellene i Miami, med alt hva pulserende og spennende Miami har å tilby?


Det er mange årsaker til at BNI er verdens største referanse nettverk, og skal du forstå hvorfor BNI lykkes må du nesten bli forretningspartner/medlem for å delta i utdanningsprosessen for å forstå dette. Når det gjelder et drøyt halvår med pandemi, øker fortsatt BNI - og tallene viser at forretningspartnerne tjener penger. For å nevne et eksempel fra Norge; har vi BNI Innovaton Tønsberg som hittil i år har omsatt for 50 millioner kroner som fordeles på forretningspartnerne etter innsats, engasjement og resultat av deres aktivitet. Nøkkelen ligger i miksen av kjerne verdiene til BNI, som kommer ekstremt godt med i dårligere tider (og til vanlig);

  • Givers Gain. ®

  • Lifelong Learning.

  • Traditions + Innovation.

  • Positive Attitude.

  • Building Relationships.

  • Accountability.

  • Recognition.

De jeg har fokusert en del på her på Forretningsbloggen MIA er hvordan man holder et langsiktig forhold vedlike og hvordan du bygger relasjoner både face-to-face men også i sosiale medier. Jeg har fokusert en del på hvor viktig det er å ha en oppriktig holdning til å hjelpe andre forretningsparntere og andre forretningsforbindelser innen business for selv og lykkes. Hvor viktig det er å ønske så inderlig å bli en slik person i livet til noen andre, som gjorde noe av en så stor betydning at de i fremtiden referer til deg som en milepæl. Jeg har fokusert på hvor viktig det er å ha en positiv holdning, det å være en person folk vil forbindes med, og en som spinner ballen videre og bidrar til å skape muligheter, og det å være en person som folk liker å være sammen med. Det er helt avgjørende for at du skal tiltrekke deg folk, business og muligheter!


Dette er noen av de konkrete tingene ved BNI som gjør at BNI'ere sammen blir veldig kraftfulle!


BNI har globalt nådd 9 800 forretningsgrupper globalt den siste måneden, selv om det er et forretningsforum som dreier seg om referanse nettverking, der man velger og møtes ukentlig i team møter og gjennom 1-til-1 møter. Målet er å bli så godt kjent med hverandre og hva en jobber med, at man kan stå inne for å anbefale hverandre til alle de vi ellers møter i vår business hverdag.


Med dagens situasjon, burde det med andre ord ikke vært mulig å gjennomføre denne arbeidsmetoden ettersom vi meste parten av dette året ikke har fått møte hverandre fysisk. Kun digitalt.


Ved lockdown i våres var BNI ekstremt raske med å avdekke hvordan behovene blant sine forretningspartnere endret seg. BNI var selvsagt ikke alene om dette. Men de løste "den umulige oppgaven" hurtig, og ved å bygge opp et organisert og brukervennlig online-konsept som gjorde at alle forretningspartnere globalt kunne fortsette og møtes som "normalt". De kalte det BNI Online! Gjennom en sterk ledelse og en god innsats fra BNI-lederteamene har business nettverkingen fortsatt, og nye forretningsforbindelser har blitt invitert inn og valgt å delta i dette effektive nettverket. Det er veldig viktig å ha et sikkerhetsnett rundt seg, hvor folk har tillit til en og hvor man kan opptre som ambassadører for hverandre. Slikt blir det både penger av, og det er ikke det eneste - man blir også bedre i sin egen business av å være en del av treningsprogrammet til BNI, og det å være en del av business nettverk.


Jeg håper mine innlegg både gir deg noe tenke på, ideer og inspirasjon til hvordan du kan skape business og positive muligheter både for deg selv og menneskene rundt deg. Om du liker innleggene mine, eller ønsker å gi meg en liten anerkjennelse for arbeidet jeg deler her; er du velkommen til å registrere deg og legge inn en kommentar eller et spørsmål under. Og om du virkelig syns det var verdt å lese dette innlegget, del det gjerne i dine sosiale profiler - det kan være at det er noen i ditt nettverk som kan få et lite dytt eller litt hjelp av å lese dette.

Følg MIA på Facebook, LinkedIn og Instagram - målet mitt er å få 1000 følgere slik at jeg kan låse opp flere funksjoner i mine sosiale kanaler! Følg gjerne MIA på YouTube også!

MIA - Moi Impact Agency, har spesialisert seg på content innen sosiale medier og skreddersyr kampanjer. Min lidenskap er innholdsproduksjon og enkle kostnadseffektive bidrag innen sosiale medier! Book meg i dag - jeg kan hjelpe deg med ALT innen sosiale medier!


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page