top of page

Mitt siste innlegg før jul i BNI- sammenheng handler om å gi! Det er jul!

Updated: Dec 17, 2020


Sett deg ned, ta deg en deilig kopp kaffe - og tenk over når du ga noe til noen eller hjalp noen sist...


I mange forretnings sammenhenger både gis det og hjelpes det en hel del, men forventningen om en mulig business deal vil alltid være der - og om sant skal sies blir det ofte det (men det er ikke poenget her). Men siden det er jul, og vi er på tampen av et beintøft år for oss alle, skal vi være klar over at det er noen som har det ekstra tøft denne julen. Denne julen ønsker jeg å henvende meg til deg, partneren din og bedriften som sitter på nabokontoret (i hvertfall til vanlig) å oppfordre til å gi - gi et eller annet du kan gi og uten å sile mottaker gjennom et filter. Lite hvem vi om den vi hjelper. Selv den vi måtte kjenne godt, kan slite smertefullt og møter kanskje helt nye utfordringer denne julen enn hva de normalt gjør. Det er ikke lett å be om hjelp når alt på utsiden til vanlig er ganske bra.


Gi fordi det er hyggelig! Du kan gi av din tid, du kan gi ved å hjelpe, du kan gi veiledning, du kan gi en gave, et bidrag, betale en regning eller gi en belønning. Det finns ingen grenser for hva du kan gi om du bare setter deg ned, tar en kaffe og tenker litt.


Hvorfor du skal gi?

Det kan jeg godt fortelle deg!


Du trenger ingen god grunn til å gi spesielt ikke når det er jul. I forretningssammenheng må det sannsynligvis forsvares forhold til tid, ressurser, økonomi eller lignende. Men om du føler deg inspirert, eller føler deg litt gal - prøv å gi noe som virkelig gleder noen. Og det uten å forvente noe.


I dag kom jeg i snakk med postmannen på Tjuvholmen, jeg vet godt hva han heter men skal ikke nevne navn her. Han er alltid veldig blid og engasjert - og han vil så gjerne vise at han tar sin jobb superseriøst og leverer posten på den absolutt beste måten han kan tenke seg og det hver eneste dag! Han elsker å være postmann! Han leverer posten på kontoret personlig hver dag selv om det ofte tar han tre-fire minutter mer enn om han hadde lagt posten i postkassen. I dag var han ekstra blid, og han var så stolt at jeg nesten aldri har sett en gladere person enn han i hele mitt liv. Han skal nemlig overnatte på THE THIEF hotell på Tjuvholmen i helgen - noe som er hans store drøm! NÅ skjer det endelig! Han var så entusiastisk at jeg blir helt varm om hjertet her jeg sitter og skriver om det. Han strålte mens smilet gikk fra øre til øre. Han hadde fått oppholdet i gave fra THE THIEF.


Hvorfor er denne historien viktig?


1. Fordi postmannen nå føler seg sett, han føler seg heldig og lykkelig. Han føler seg inspirert og lykkelig! Og han kommer til å elske THE THIEF hotell enda mer etter han har bodd på hotellet.

2. Jeg kommer aldri til å glemme den lykkelige postmannen jeg møtte i dag, og hans entusiasme og gleder over å ha blitt sett. Og jeg kommer aldri til å glemme hotellet som ga han denne fantastiske julegaven!

3. Da jeg snakket med kollegaene mine i dag, måtte jeg bare fortelle om siste nytt fra THE LOCAL NEWS. Jeg bare måtte! Jeg følte meg inspirert og vil gi historien videre, og jeg vet at jeg plantet noen positive frø bare ved å fortelle denne fantastiske historien om hotellet som postmannens daglige positive og trofaste tjeneste som postmann..


Fordi dette innlegget dreier seg om å gi uten filter, og det å gi uten forventninger. Stopper jeg der. Jeg skriver ikke mer, selv om du vet hva jeg kunne skrevet. Jeg vil likevel supplere, at jeg kjenner THE THIEF såpass godt at jeg vet at de ikke hadde annen intensjon enn å gi til noen de syns det er hyggelig å glede - som de mener at fortjener en ekstra påskjønnelse denne julen.


Så oppfordringen min til deg, din bedrift, partneren din og de som skulle sittet på nabokontoret - kan du ta deg tid til å tenke ut hva du kan gi og til hvem før julen ringer inn? Om du gjør det, send meg gjerne en melding her eller kommenter under blogginnlegget, for jeg kunne virkelig tenke meg å høre flere historier som bringer det jeg kaller JULE MAGI.


“We make a living by what we get. We make a life by what we give.” ―Winston S. Churchill

Og til deg som er forretningspartner i BNI og som leser dette innlegget, selv om vi i det store perspektiv erfarer givers gain i måten vi hjelper hverandre på - kan akkurat denne ukens fokus være reiceivers gain! Og din gain ved den enkle men enestående følelsen av å bare gi.


Riktig god førjuls tid, og tusen takk for at du leser!


Vil du lese flere innlegg fra Moi Impact Agency? Følg MIA på Facebook, LinkedIn og Instagram. Du finner også MIA på YouTube! Moi Impact Agency er forretningspartner i BNI Alpha som møtes ukentlig på Aker Brygge, i november og desember møtes vi online. MIA - Moi Impact Agency, har spesialisert seg på sosiale medier og content! Book MIA i dag - jeg kan hjelpe deg med ALT innen sosiale medier! #MOI_Impact#content#contentcreator#socialmedia#some#skreddersyrdinekampanjer#moiimpactagency#MIA#BNI#BNInorge#traditionandinnovation #BNIcorevalues#BNIkjerneverdier#sosialkapital#nettverker#businessnetwork#businessblogger#forretningsbloggen#forretningsbloggen_MIA#blogwriter#bloggskribent

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page