top of page

Vil du vite hemmeligheten på hvordan du kan motivere de ansatte?

Updated: Nov 5, 2020

Du skal få svaret på dette spørsmålet litt lengre ned. Men først vil jeg stille deg to andre viktige spørsmål; Hvem sin historie er du en del av? Hvem er det som kommer til å fortelle om deg, og den gangen du hadde stor innvirkning i deres liv? Det er viktig å våge og stille disse spørsmålene, for å forstå hvem du kan hjelpe. Det er viktig å forstå at nøkkelen i og lykkes ligger i å skape verdier for andre som med tid både kan gi deg anerkjennelse, referanser eller anbefalinger.


Vi kan og bør gjøre mer for hverandre enn å gå rundt med munnbind!

Tidligere har jeg fokusert mye på hvordan du kan bygge nettverk, og hva som er viktig å rette fokus på dersom du ønsker å bygge et nettverk rundt deg som er langsiktig og som vil gi business.

Jeg har også skrevet om hvordan du kan bruke sosiale medier til å pleie nettverk og gi oppmerksomhet, og på den måten over tid kunne skape business.

Vi har vært innom viktige kjerne verdier innen referanse nettverk, både for å bygge troverdighet, langvarige relasjoner og hvor viktig det er med en positiv holdning.


Denne uken ønsker jeg å skrive mer generelt om forretninger, og om motivasjon. Vi trenger motivasjon! Det er mange som trenger både støtte og hjelp i dag, og sannsynligvis er både du og jeg, to som også trenger oppbacking - men fokuset mitt er ikke å få, men å gi. Se på de rundt deg for å finne ut av hvem du er viktig for i forretningssammenheng, og hvem du kan skape en positiv forandring for? Sannsynligheten for at vi kan skape stor forandring for hverandre i dag, uten å gjøre den store innsatsen, er stor ref. de tingene jeg har skrevet om sosiale medier tidligere. Men hvem er det du kan trekke i trådene for? Slik at de en dag vil stå foran en forsamling å fortelle sin historie der du er en viktig del av den historien?


Jeg bruker en del tid på å lese business magasiner som Forbes Magazine, Huffington post, og jeg elsker TED Talks og følger spennende profiler slik som Bill og Melinda Gates, Michelle Obama og Arianna Stassinopoulos Huffington. Men han jeg bruker mest tid på, er Dr. Ivan Misner, da han både er forretnings-forbilde, og gründer av Business Network International. - Og uavhengig av om du er en typisk nettverks-person eller ikke, syns jeg Dr. Ivan Misner har enkle, logiske og gode forretnings tips.


Et av tipsene hans er nettop det med å gi anerkjennelse til de i en organisasjon som har gjort en god jobb, det å skape kjerneverdier og en forretningskultur i din bedrift som gjør at man som bedrift kan overvinne nær sagt enhver utfordring eller pandemi.


I et foredrag jeg så, spurte han; Vil du vite hemmeligheten på hvordan du kan motivere de ansatte? Selvsagt ønsker jeg å vite det tenkte jeg. Jeg spisset ørene. Så svarte han; Du kan IKKE motivere de ansatte - de kan kun motivere seg selv. Men du kan skape et miljø som kan gjøre det enklere for folk å motivere seg selv! Undersøkelser viser at det å gi anerkjennelse er en nøkkelfaktor i å motivere!

Aldri undervurder effekten av dine ord, dette gjelder enten du kommer med positive eller negative ord. Dr. Ivan Misner mener at en av hovedårsakene til at BNI påvirker hvordan det gjøres forretninger på, er pga. de mange positive holdningene og metodene organisasjonen benytter i praksis - som også er BNI sine kjerneverdier og i BNI sin organisasjonskultur.


Tenk bare på de gangene noen har sagt noe om deg - og direkte til deg, som har festet seg ved deg og påvirket deg positivt. Ting som kanskje har skapt en positiv forandring i livet eller businessen din. Disse menneskene har sett noe spesielt i deg, og delt det med deg.


Vi har alle noen som er en del av vår historie, som har påvirket oss positivt og bidratt i å få oss hit hvor vi er i dag. Derfor er det viktig å stille seg selv nettop disse spørsmålene nå som andre trenger din hjelp; Hvem sin historie er det jeg er i, og hvem er det jeg anerkjenner? Hvem er det jeg hjelper? Og hvem er det jeg støtter? Hvem kommer til å stå og fortelle andre en historie om hvordan jeg bidro til å skape en milepæl og en positiv forandring i deres liv?


Det er aldri for sent å bidra i og skape en forandring i andre menneskers liv. Å gi anerkjennelse til andre innen business er en god måte å starte den prosessen. Og det er veldig enkelt, du kan gi anerkjennelse til noen gjennom sosiale medier. For eksempel ved å gå inn på deres facebook-profil å legge igjen en anbefaling, eller du kan dele din anerkjennelse av vedkommende gjennom dine kanaler. Dette er konkrete, enkle tiltak som kan hjelpe. Men det går også an å virkelig engasjere seg å pitche inn en konkret referanse, eller spørre; HVORDAN KAN JEG HJELPE DEG?


Jeg håper mine innlegg både gir deg noe å tenke på, ideer og inspirasjon til hvordan du kan skape business og positive muligheter både for deg selv og menneskene rundt deg. Om du liker innleggene mine, eller ønsker å gi meg en liten anerkjennelse for arbeidet jeg deler her; er du velkommen til å registrere deg og legge inn en kommentar eller et spørsmål under. Og om du virkelig syns det var verdt å lese dette innlegget, del det gjerne i dine sosiale profiler - det kan være at det er noen i ditt nettverk som kan få et lite dytt eller litt hjelp av å lese dette.


Følg MIA på Facebook, LinkedIn og Instagram - målet mitt er å få 1000 følgere slik at jeg kan låse opp flere funksjoner i mine sosiale kanaler! Følg gjerne MIA på YouTube også!


MIA - Moi Impact Agency, har spesialisert seg på content innen sosiale medier og skreddersyr kampanjer. Min lidenskap er innholdsproduksjon og enkle kostnadseffektive bidrag innen sosiale medier! Book meg i dag - jeg kan hjelpe deg med ALT innen sosiale medier!
84 views0 comments

Comments


bottom of page