top of page

Folk vil ikke høre hva du har å si - før de vet hvor mye du bryr deg!


Opptatt av kvantitet når det du egentlig bør være opptatt av er kvalitet?


En av kjerneverdiene til BNI er #langsiktige relasjoner, i dette innlegget har jeg latt meg inspirere av Dr. Ivan Misner - gründer av BNI - Business Network International.


De som er mer opptatt av relasjoner i nettverksbygging, enn de som er opptatt av tall og transaksjoner, har et bedre utgangspunkt i og lykkes - å gjøre det bedre! Nettverking dreier seg om å bygge opp en relasjon slik at man kan like, kjenne og ha tillit til hverandre. Det handler ikke om hva du vet, eller hvem du kjenner - det handler om hvor godt du kjenner!


Relasjoner er en del av din sosiale kapital, og er relativt lik finansiell kapital. For å bygge kapital må du investere mye, og det åpenbare når man sammenligner nettverking med finansiell kapital - er at du selvsagt må ha penger i banken for å gjøre et uttak! For å lykkes med nettverking er det viktig å forstå at nettverksbygging på mange måter fungerer på samme måte. Du må investere i et langsiktig forhold før du kan vente å få noe tilbake.


Når du gir en referanse, gir du litt av ditt renommé videre. Gir du en god referanse vil du forbedre renomméet ditt, og gir du en dårlig referanse kan det skade deg. Folk har lyst til å anbefale forretningsforbindelser de stoler på. Derfor tar det tid å bygge opp kredibilitet, slik at andre vil føle seg komfortable med å anbefale deg til sine beste kunder.


Nettverking er ikke en måte å bli rik på 1-2-3. Det er en fantastisk måte å bygge langsiktige relasjoner på som fører til jevnlige anbefalinger og økt business!


Innen nettverksbygging er det viktig å forstå at folk ikke bryr seg om hvor mye du vet, før de vet hvor mye du bryr deg!


Hvordan viser du at du bryr deg i forretnings øyemed? Ved å vise at du bryr deg om hvordan det går med forretningene, og hjelpe til der du kan bidra. Jo sterkere relasjoner du har bygget desto større er sjansene for at dere vil gi hverandre referanser og anbefale hverandre. Derfor er det så viktig å pleie og ta vare på forretnings relasjonene dine, mer enn å jakte på de.


Networking is more about farming, than about hunting. It is all about cultivating good relationships.

Dr. Ivan Misner


Dr. Ivan Misner hadde for noen år siden en diskusjon med en nettverkings guru som hevdet at nettverking kun dreier seg om tall. Jo flere kontakter, desto bedre nettverk - og jo bedre nettverker var du. Dr. Ivan Misner var fundamentalt uening selv om antall mennesker i nettverket ditt er viktig. Dr. Ivan Misner sier at det å være en god nettverksbygger ikke er en "numbers game", men heller at det er mer et "people-puzzle". Det dreier seg ikke om kontakter, men relasjoner. Det dreier seg om å bygge relasjoner slik at du kan være trygg på at de vil anbefale deg videre.


Vil du lese flere innlegg fra Moi Impact Agency? Lik oss på Facebook, LinkedIn og Instagram for å holde deg oppdatert på siste nytt. Følg oss også på YouTube for å se noen av våre SoMe-videoer.


Moi Impact Agency har spesialisert seg på sosiale medier og skreddersyr kampanjer, innholdsproduksjon og enkle kostnadseffektive bidrag innen sosiale medier! Book MIA i dag - jeg kan hjelpe deg med ALT innen sosiale medier!


64 views0 comments

Comments


bottom of page